Clubhuis

Clubhuis

Het clubhuis van Scouting Bosgeest is in 2009 gebouwd en is 600m2 groot. Het gebouw heeft eerder dienst gedaan als kantoor voor een asielzoekerscentrum in Heemskerk. In 2009 is het clubgebouw door vrijwilligers op de oorspronkelijke locatie afgebroken en op de nieuwe locatie aan de Van der Weijdenlaan opgebouwd.

Het gebouw bestaat uit:

  • Drie algemene ruimtes (keuken, damestoilet en herentoilet)
  • 8 activiteitenlokalen (1x 85 m2,  5x 54 m2 en 2x 36 m2)
  1. Grote ruimte 85 m2
  2. Bever ruimte 54 m2
  3. Esta ruimte 54 m2
  4. Welpen ruimte 51 m2
  5. Scouts ruimte 54 m2
  6. Padvindsters ruimte 54 m2
  7. Stamhok ruimte 36 m2
  8. Explorer ruimte 36 m2

Het gebouw beschikt over een gebruiksvergunning, horecavergunning en een goedgekeurde brandmeldingsinstallatie. Ook zijn er een AED, EHBO-trommels aanwezig. WiFi is op aanvraag aanwezig.

Klimaatneutraal
Een scout zorgt goed voor de nauur! Zo staat in de scoutswet. Daarom probereren wij zo CO2-neutraal mogelijk te werken. Om die reden hebben we sinds 2013, 28 zonnepanelen op ons dak liggen. Daarmee wekken wij ruim 100% van onze eigen energie op. Op zonnige dagen leveren we zelfs stroom terug aan het net. 

Ook recylcen we zoveel mogelijk. We scheiden papier, plastic, GFT, blik en rest afval. Hiervoor hebben wij een klein milieustraatje in ons clubhuis aangelegd.

Materialen

Alle groepen maken gebruik van materialen om de activiteiten uit te kunnen voeren. Naast het clubhuis is een hok aanwezig waarin voldoende pionierhout zit om een toren, brug of schommel te bouwen. Daarnaast hebben alle groepen een eigen voorraad knutselspullen, kampeerspullen, routemateriaal, spelletjes, etc. om variatie en uitdaging in het programma aan te brengen.