Installeren

Installeren

Installeren, het is zo ver!

Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Van oudsher kent Scouting de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Dit 'ritueel' vindt een- of tweemaal per jaar plaats. Bij de installatie opkomst zijn ouders, grootoudes en broertjes en zusjes altijd van harte welkom. Het is immers een groot feest!

Je wordt geïnstalleerd als je voor het eerst bij Scouting bent en als je bent overgevlogen naar een oudere speltak. Na het doen van de belofte krijg je als echte scout je insignes voor op je Scoutfit en je ontvangt een groepsdas. Nu hoor je echt bij de groep! Als geïnstalleerd bever/welp/scout/explorer ben je betrokken bij, en voor langere tijd verbonden aan de groep.

De belofte

Bij de installatie moet het scoutsjeugdlid een belofte doen, zoals de traditie dat voorschrijft. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je eindelijk je insignes voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!