Explorers

De explorers zijn jongens en meiden in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Bij explorers staan sociale ontwikkeling, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid centraal. Zij worden hierin gecoacht door begeleiding. Explorers leren, met de kennis en de technieken die ze in huis hebben, hun eigen programma's te maken en uit te voeren.

 • Voor wie

  Voor wie

  Gemengd van 15 tot 18 jaar.

 • Tijden

  Tijden

  Vrijdag van 19:30 tot 21:30

 • Leiding

  Leiding

  Guus, Yordi, Simone, Nick

Activiteiten

Echt leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding is er natuurlijk wel. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goede begeleider staat niet aan de kant te kijken, maar doet actief mee.

Grote activitetien waar we elk jaar aan mee doen zijn onder andere: Jantje Beton, de Bloemencorso en de Koningsmarkt.

Op kamp

Een aantal keer per jaar gaan we met z'n allen op kamp. Meestal een weekendje, maar soms wat langer. Die kampen organiseren we helemaal zelf, dus we mogen zelf weten wat we gaan doen! Soms neemt de begeleiding ook een gedeelte van het kamp voor hun rekening, en dan is dat nog even een verrassing. Aan het einde van het seizoen (meestal in de tweede week van de zomervakantie) gaan we ook nog op zomerkamp. Het zomerkamp duurt meestal 7 dagen en wordt ook weer vrijwel helemaal door ons zelf georganiseerd. We beslissen dus ook zelf waar we heen gaan! Minimaal 1 keer in de drie jaar gaan we naar het buitenland.

Verder met Scouting

Na de explorers ga je naar de roverscouts. Veel explorers worden tegelijk ook vrijwilliger! Misschien wel als leiding, materiaalbeheerder, of gewoon door af-en-toe mee te helpen met groepsactiviteiten. Als explorer kun je al meelopen bij verschillende speltakken om te kijken wat je leuk vindt.

Meer info?

Kom vrijdagavond eens langs, neem contact op of kijk in de agenda wat we de komende tijd voor bijzondere dingen gaan doen. Je kunt ook op www.scouting.nl/explorers kijken voor meer algemene informatie over Scouting en explorers.