Vrijwilliger worden?

Leiding 

Elke zaterdag staat er weer een grote groep enthousiaste leiding klaar om de kinderen een fantastische middag te bezorgen! Zij doen dit vrijwillig. Bij elke speltak zit een vaste groep leiding die activiteiten bedenkt. Deze spellen zijn toegespitst op de betreffende leeftijdsgroep. Een meisje van 8 vindt natuurlijk andere dingen leuk dan een jongen van 14. De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten.

Wil je leiding worden of op een andere manier helpen? Waarschijnlijk kunnen we je hulp goed gebruiken! Als leiding kom je in contact met nieuwe mensen, ben je elke week creatief bezig met het bedenken van spelen en ontwikkel jij je competenties als spelleider of als teamleider. Hiernaast staat het mooi op je CV en kun je, in samenwerking met de begeleiding die je krijgt, studiepunten verdienen voor je opleiding. Lijkt het je wat? Naast je tijdsinzet en je enthousiasme vragen we van je dat je een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ inlevert. Via het formulier op de pagina ‘Contact’ kan je een afspraak maken voor een kijkdag.

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen Scouting Academy. Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van gekwalificeerde leiding.

Bestuur

Naast het leidingteam bestaat ook het bestuur uit een groep enthousiaste vrijwilligers. Het bestuur bereidt het beleid voor en voert het beleid uit van de groepsraad. De groepsraad wordt gevormd door de leiding, vrijwilligers en bestuur van de groep.

Het bestuur is op zoek naar een nieuwe penningmeester. Voor meer informatie, klik HIER.

Geen Leiding

Naast het leidingteam is er een grote groep vrijwilligers die Scouting Bosgeest bijstaan bij zaken als het gras maaien, onderhoud van het clubhuis, pannenkoeken bakken en het ondersteunen van de Sinterklaasopkomst. Ook zijn er altijd veel mensen betrokken bij de jaarlijkse Koningsmarkt op Koningdag. Als je ons op welke manier dan ook wil helpen ben je van harte welkom.