Verkenners

Verkenners zijn jongens in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Landelijk heet deze leeftijdscategorie Scouts maar van oudsher noemen wij ze nog de verkenners. Scouts hebben geen vast thema meer. Zelfstandig samenwerken in kleine groepjes, die we patrouilles noemen, komt centraal te staan. Het programma dat door hun leiding neergezet wordt, voeren zij zo zelfstandig mogelijk uit. Bij de scouts worden de Scoutingtechnieken verder aangeleerd tot een gevorderd niveau.

 • Voor wie

  Voor wie

  Jongens van 11 tot 15 jaar.

 • Tijden

  Tijden

  Zaterdag van 14:00 tot 16:30

 • Leiding

  Leiding

  Lesley, Frank, Kelvin, Remco, Stan

Activiteiten

De verkenners zijn een groep jongens tussen de 11 en 15 jaar. Ze zijn georganiseerd in patrouilles. Dat is een groepje van leden die veel met elkaar samenwerken. Ook helpen ze elkaar, zo is de ene goed in een tent opzetten of koken en krijgt een ander snel een vuurtje aan. Van een patrouille wordt verwacht dat ze samen verschillende problemen op kunnen lossen en rekening met elkaar houden. Waarmee zowel de persoonlijke ontwikkeling als samenwerking in een team aan bod komt. De scouts worden uitgedaagd om zich steeds verder te ontwikkelen op de gebieden die hen interesseren. Scouts zijn ook veel in de buitenlucht. In de bossen of op een grasveldje worden gevarieerde actieve spellen gespeeld, uiteenlopend van bijvoorbeeld “Britse Buldog” tot "levend stratego". Ook hebben we verschillende programma's waar scouts basisvaardigheden en allerlei Scoutingtechnieken leren.

De gevarieerde activiteiten zijn onder te verdelen in verschillende gebieden, zoals:

 • Uitdagende Scoutingtechnieken:hakken, zagen, stoken, knopen, routetechnieken, kaart en kompas, kamperen
 • Expressie:toneel, handvaardigheid, dans, muziek, schrijven
 • Buitenleven:survival, kennis van natuur, weer en milieu
 • Identiteit van jezelf, de patrouille, maar ook van de groep
 • Internationaal Scouting is een wereldwijde organisatie en we onderhouden daarom contacten met buitenlandse groepen
 • Samenleving door het maatschappelijke karakter van Scouting, kun je als scout ook daadwerkelijk iets bijdragen aan de samenleving
 • Veilig & gezond koken, persoonlijke hygiëne, fysieke en emotionele veiligheid

Grote activitetien waar we elk jaar aan mee doen zijn onder andere: Jantje Beton, Natuurwerkdag, de Baarn ouder-kind klusdag, de Bloemencorso, de Koningsmarkt en de Stroopwafelverkoop.

Op kamp

Weekendje op het clubhuis: in het begin van het seizoen gaan we, soms zelfs samen met de padvindsters een weekend slapen op het clubhuis. Zaterdag doen we dan een leuke activiteit ergens in het land. Activiteiten uit het verleden zijn: Hoogteparcour, Scheepvaart Museum, Boerhaave Museum en de Amsterdam Dungeons.

Baarnweekend: In het voorjaar mogen we als bedankje voor de klusdag in Baarn gratis een weekend daar kamperen. Het weekend staat dan in het teken van buiten in de bossen zijn. We spelen een hoop bosspellen, lopen een hike en verkennen de omgeving van Baarn.

Zomerkamp: In de zomer gaan we een week of soms zelfs 10 dagen slapen in een tent. Ergens in Nederland en soms zelfs daarbuiten. Ook gaan we eens in de 4 jaar naar de Nationale Jamboree, een groot kamp met scouts uit heel Nederland. Activiteiten die we onder andere doen zijn: droppings, twee daagse hikes, kanoen, klimmen en handelsspelen.

Verder met Scouting

Na de scouts ga je naar de explorers. Dat betekent: vrijdagavond opkomst. Geen leiding meer, maar begeleiding. Als groep zelf bedenken wat voor activiteiten je gaat doen. Je eigen zomerkamp in elkaar zetten. De begeleiding helpt je natuurlijk wel een beetje op weg.

Meer info?

Kom zaterdagmiddag eens langs, neem contact op of kijk in de agenda wat we de komende tijd voor bijzondere dingen gaan doen. Je kunt ook op www.scouting.nl/scouts kijken voor meer algemene informatie over Scouting en scouts.