Omgeving

Speelterreinen

Spel - Plein

Naast het clubhuis van Scouting Bosgeest ligt een groot plein waarop voor en na de opkomsten geparkeerd mag worden. Omdat wij optimaal gebruik willen maken van de hoeveelheid ruimte die wij hebben, gebruiken wij het parkeerterrein tijdens opkomsten dikwijls als speelplein.

Spel - Grasveld

Naast het clubhuis ligt ons mooie grasveld. Hier word elke opkomst veel gebruikt van gemaakt.

Bos - Nieuw Leeuwenhorst

Op een kleine loopafstand (1 km) ligt het Leeuwenhorstbos. Dit bos is uitstekend geschikt voor jonge groepen om in te spelen: het bos is niet heel groot en er staat een hek omheen, waardoor de leiding goed overzicht kan houden. Er zijn diverse open veldjes in dit bos waarop spelletjes gespeeld kunnen worden, maar er zijn ook voldoende bomen waar kinderen achter kunnen schuilen als ze verstoppertje spelen.

http://www.zuidhollandslandschap.nl/natuur-bij-u-in-de-buurt/natuurgebieden/nieuw-leeuwenhorst/

Bos & strand - Duindamseslag

Op 2,5 kilometer afstand van het clubhuis liggen de duinen: Scouting Bosgeest maakt veel gebruik van dit gebied, zowel vanwege het bos, als de duinen als het strand. Bij het strand zijn voldoende fietsenstallingen aanwezig om fietsen van grote groepen te stallen. Dit strand is lastiger te bereiken met de auto omdat deze aan het begin van het bos geparkeerd moeten worden. Het is ongeveer 1,5 kilometer wandelen van de parkeerplaats naar het strand.

http://www.zuidhollandslandschap.nl/natuur-bij-u-in-de-buurt/natuurgebieden/de-blink/#

Strand - Langevelderslag

Langevelderslag ligt op ongeveer 6,5 kilometer vanaf het clubhuis. Dit strand is goed te bereiken op de fiets: i.v.m. veiligheid kun je het beste via de dorpskern naar dit strand fietsen (vanuit het dorp via de Langevelderweg en bij de pannenkoekenboerderij oversteken naar de Noraweg). Dit strand is ook goed te bereiken met auto’s: er is een groot (betaald) parkeerterrein naast het strand aanwezig, de parkeerprijzen variëren in het hoog- en laagseizoen. Houdt rekening met €2,- tot € 3,- per auto.

http://www.zuidhollandslandschap.nl/natuur-bij-u-in-de-buurt/natuurgebieden/langeveld/

Water - Oosterduinsemeer (in de Volksmond Comomeer)

Het Oosterduinsemeer ligt op ongeveer 3 km van het Clubhuis. Het meer is goed te bereiken met de fiets en met de auto (parkeren is gratis). Door de vorming van blauwalgen is de zwemwaterkwaliteit niet altijd even goed, waardoor zwemwaarschuwingen of -verboden gelden. Aan het begin van het meer staat dan een groot bord waarop staat aangegeven of het water veilig is.

http://www.rijnland.net/werk-in-uitvoering/plassen-en-meren/oosterduinse-meer

Water - De Schelft

Op 1 km afstand ligt Sportcomplex De Schelft, waarin een wedstrijd- en recreatiebad zitten. In het recreatiebad zitten een whirlpool, wildwaterkreek, massagestralen, bruis-borrelbad en waterglijbaan. Kijk voor de openingstijden en tarieven op http://www.optisport.nl/schelft/tijdenatarieven.html

Winkelen

Boodschappen - Victorwijk

Op korte loopafstand ligt een klein winkelcentrum met o.a. een supermarkt, snackbar, pizzeria en een Chinees restaurant. Parkeren kan voor de supermarkt. 

Boodschappen - Centrum

De dorpskern ligt op ongeveer 1 km van het clubhuis. Parkeren kan eenvoudig in “Parking Victoriberg”, de eerste 2 uur is het gratis parkeren. Het centrum heeft meerdere supermarkten, drogisterijen, etc.

Activiteiten

Het VVV-Noordwijkerhout en/of de NOV vereniging organiseert in de zomer regelmatig leuke braderieën en activiteiten. Op de website van het VVV staat een compleet overzicht van alle activiteiten: www.vvvnoordwijkerhout.nl.