Stam

Officieel heten ze roverscouts, maar ze worden vaak stam genoemd: jongeren van 18 tot 23 jaar, die regelmatig bij elkaar komen om toffe activiteiten te ondernemen. Ze zijn vaak betrokken bij het organiseren van groepsactiviteiten en geven meestal ook nog leiding bij een andere speltak. De stam heeft geen begeleiding meer, ze regelen alles namelijk onderling zelf.

 • Voor wie

  Voor wie

  Gemengd van 18 tot 23 jaar.

 • Tijden

  Tijden

  Vrijdag van 19:30 tot 22:00

 • Leiding

  Leiding

  De Stam heeft geen leiding meer maar regelt alles onderling

Activiteiten

De roverscouts zijn onze oudste jeugdleden, van 18 tot maximaal 23 jaar. Ze komen op vrijdagavond bijeen op het Scoutinggebouw, waar ze diverse activiteiten ondernemen. Centraal hierbij staat gezelligheid, maar regelmatig worden er ook uitdagende, grensverleggende activiteiten gedaan. Regelmatig zetten de roverscouts zich in voor groepsactiviteiten, een gedeelte ervan is ook actief als leiding bij een van de speltakken.

Op kamp

Kampen en weekendjes organiseer je bij de roverscouts zelf. Zo heeft de stam weleens zelf weekenden georganiseerd of deden ze mee met StamBacu, HIT, of de Fundays. Al jaren gaat de stam naar Lowlands om daar te helpen als vrijwilliger

Verder met Scouting

Veel roverscouts zijn al leiding of ondersteuning. Na de stam kun je dat natuurlijk blijven. Ook kan je lid worden van de Blijvers!

Meer info?

Kom vrijdagavond eens langs, neem contact op of kijk in de agenda wat we de komende tijd voor bijzondere dingen gaan doen. Je kunt ook op www.scouting.nl/roverscouts kijken voor meer algemene informatie over Scouting en roverscouts.